Top 3 fitness marketing tips, vanuit het oogpunt van jouw doelgroep

Geplaatst op 09-09-2016

Gepubliceerd in Fit!Magazine september 2016, auteur Aernout Leezenberg

Even vooraf... Marketing heeft geen enkel nut, als je het niet benadert vanuit het oogpunt van de klant. Doordat dit ons eigen uitgangspunt is de reden, krijgen inmiddels 500 Hidden Profits Marketing klanten in nu 7 landen doorlopend een stroom aan bevestigde verkoopafspraken binnen. Zonder dat ze korting hoeven geven!

Tip 1 - Als je wilt dat ik jou zie, waarom ben je dan niet op de plek waar ik uithang?

Natuurlijk, als eigenaar of manager van een fitnesscentrum ben je gewend aan adverteren, flyers versturen en misschien wel posters plaatsen en email nieuwsbrieven versturen. Dat soort zaken zie ik wel vaker voorbij komen. Vooral van die grote fitnessketens, met veel gratis maanden en daarna spotgoedkoop sporten. Ik moet zeggen, ik zie ze de laatste paar jaar minder.

Nu ik het zo bedenk… dat komt omdat ik zelf meer tijd op mijn mobiel aan het kijken ben. Eigenlijk ben ik de hele tijd online. Tja, dat is het voordeel van een smartphone, online zijn wanneer ik wil. Als ik iets zoek ga ik naar Google, Bing of misschien Youtube. Als ik wil kletsen of gewoon lekker een beetje kijken, ga ik naar Facebook, Instagram en misschien wel Snapchat.

Ik besteed uren en uren online. Zelfs als ik af en toe ook nog eens tv kijk. Waarom ben je niet waar ik ben, als je wilt dat ik jou zie?

Tip 2 - Waarom zou ik naar jouw aanbod willen kijken?

Mooi, je bent dus nu hier bij mij in Facebook. En dan, met al mijn vrienden, familie, collega’s en andere connecties, zie je dat ik eigenlijk best druk ben. Druk met het op mijn tijdlijn scrollen. Checken wat andere mensen allemaal doen, vooral hun foto’s en videotjes kijken. En die liken, delen, commentaar op geven. Je weet wel. 

Misschien dat ik zelfs die grappige foto, die voedingstip of enorm inspirerende quote van jouw fitnesscentrum like. Misschien heb je zelfs mijn online sympathie en heb ik je pagina geliked. Maar omdat ik meer interactie heb met andere pagina’s, zie ik de posts op de jouwe eigenlijk nooit. Ik las laatst dat maar 7% van de post van like-pagina’s door de volgers gezien wordt. Dus daarom zie ik jouw social media posts haast nooit

Maar vertel me eens, waarom zou ik überhaupt naar jouw aanbod kijken? Het enige dat ik nodig heb is dat je mijn aandacht trekt. Daarna, als je mijn aandacht hebt, dat je mij laat zien hoe jouw aanbod een oplossing kan zijn voor mijn probleem. En tot slot dat je mij helpt de stap te zetten, die ik nodig heb. Dus een aanbod van ‘De 1e 2 maanden gratis!’ helpt mij niet bij mijn probleem op te lossen.

Tip 3 - Wat zei je dat het doel van jouw website is?

Zo, daar ben ik dan. Je hebt me op één of andere manier op je advertentie in Facebook laten klikken. En mij zo op je website gekregen. Goed bezig. A small click for men, but a giant leap for fitness clubs!

Maar wacht, waar ben ik eigenlijk? Ik zie een enorme lijst met activiteiten en faciliteiten. Het duizelt me een beetje.Ook zie ik dat jullie fitness écht FUN vinden. Nou, al die dunne, sportieve mensen… Hoewel ik die foto’s ook denk te herkennen van de 2 fitnesscentra waar ik vroeger lid was. Het lijkt allemaal een beetje op een digitale folder, maar dan met filmpjes en foto’s en blije mensen. Ik krijg er keuzestress door. Ik weet niet waar ik moet beginnen.

Ik zie de bij veel fitnesscentra gebruikte ‘Wordt nu lid’ knop wel, maar denk dan alleen maar dat ‘wordt’ in dit geval zonder ’t’ is. En eerlijk, ik zie nog niet hóe je mijn probleem helpt oplossen. En waarom ik dan bij juist jouw fitnesscentrum moet starten en niet bij die grote goedkope keten. Dus lid worden is voor mij nog echt een stap te ver. Als je me nou echt zou helpen, dan …

* Bonus Tip - Ik lees niet!

Oké, daar gaan we: ik lees niet! Ik lees al die lange lijsten met mogelijkheden niet. Ik lees die uitgebreide teksten op je website niet. Ik lees die uitleg van die aerobicslessen niet. Het zegt me toch allemaal niets, die lessen lijken allemaal op elkaar. Maar ik lees wél de kopregels! En ik lees wél (en klik op) de knoppen die mijn probleem lijken te helpen oplossen. Als die tenminste op de linkerkant van je site staan. Rechts staat namelijk altijd reclame, dus dat negeer ik.

Reflectievraag:

Op welk sociaal netwerk zitten jouw klanten vooral, waarom zouden ze naar jouw advertenties kijken en hoe duidelijk is op jouw website wat de nieuwe bezoekers nu moeten doen? Doe daarom nu direct de gratis online fitness marketing scan en je komt te weten of en hoe jouw online marketing beter kan, meer resultaat kan opleveren!

Auteur: Aernout Leezenberg

 

 • "Ik ben sinds 2016 met bijna 600 leden gegroeid. Hierdoor heb ik Alex Lloyd Milon Club kunnen openen!"

  Ernst Grootoonk, Leisure World, CrossFit Dronten & Alex Lloyd Club
 • "Ik wil je vragen of je de campagne stop wil zetten. We zitten nu even te vol om nog nieuwe mensen aan te nemen"

  Ingeborg Modde, Sweat Healthcenter Oostburg
 • "De campagne mag even op lager pitje. Een luxe probleem! Verder draaien de campagnes top en zijn heel tevreden over de PT leads"

  Arjan van Eerten, Van Eerten Personal Training
 • "Kan je de campagne uitzetten want we groeien zowat uit ons jasje"

  Peter en Manfred de Kleer, Health & Fit Sports Monster
 • "Dit hadden we al veel eerder moeten hebben! Super tool!"

  William Bouman, Sport & Fitness Geldermalsen
 • "Helemaal top dat call back systeem en afspraken online in plannen. We gaan voor goud!"

  Marco van Kooten, M&M the Next Nijkerk
 • "De Groeiformule werkt echt super! Meer afspraken en halverwege deze maand is het al onze beste maand van het jaar!"

  Rick Sombroek, Gym West Amsterdam
 • "Zet de leads maar even uit,  we zitten op het target en alle pasjes zijn op... "

  Roy van Zijl, the Trainingclub Dedemsvaart
 • "Wat een geweldig systeem! Dit werkt echt zo vet!"

  Marian van Ast, Bodylifeplan Zwolle
 • "Ik heb de ideale marketing combi, die mijn ledental heeft doen exploderen!"

  Richard Maatjes, Sportcentrum Coach Waalre
 • "Ik kan iedereen, wanneer je wilt (blijven) groeien, aanbevelen om met Hidden Profits Marketing te werken. "

  Robert Hardeman, Robert Hardeman Fitness Professional
 • "Net 1 week officieel geopend. We zijn al break-even en zitten al op de helft van ons doel van nieuwe leden dit jaar!"

  Diana van Dijk, Bodytec Lochem
 • "Dankzij Hidden Profits zijn we in Oosterbeek flink gegroeid en heb ik een 2e club (Milon club) in Bennekom kunnen openen"

  Wout ter Haar, Fit en Wellness Center Oosterbeek & Slimmer-Fit Benne
 • "In 1e maand van de nieuwe Formule meteen het aantal ingeschreven leden verdubbeld! "

  Kevin Curiel, Sportingclub de Uitweg Rotterdam
 • "We registreren onze cijfers al jaren, groeien al een tijd constant met de leads, maar zien voor het eerst een enorme stijging!"

  Herold van Diermen, Ted's Fitness Bunschoten-Spakenburg
 • "Hidden Profits Marketing geeft me heel veel rust als ondernemer. We groeien maandelijks en zitten bijna vol!"

  Remon van Loon, Aad van Loon Sport Barendrecht
 • "Wij zijn verhuisd. En hebben zonder extra kosten en mét een slimme mail, direct al 38 inschrijvingen binnen!"

  Mark Swanborn, Sportschool Van Der Velde
 • "De omzet van maand 1 (mei) is zelfs nog ruim boven de omzet van januari uit gekomen. Ik ben super blij met de samenwerking!"

  Arjan van Eerten, Van Eerten Personal Training
 • "Met heel goed gevoel laten wij onze online marketing verzorgen. Ik verwacht nog lange tijd te zullen blijven!"

  Carina Roemers, Palestra Dokkum en Hallum & Happy Life 35
 • "Gouden formule! De helft van onze nieuwe klanten komen uit de leads van Hidden Profits Marketing"

  Rutger Fahner, Healthclub Prolife
 • "We waren eerst sceptisch, maar nu... ga in zee met Hidden Profits!"

  Diana Snellenberg-Hielckert, FysioFit in Enschede
 • "We moeten op dit moment nog maar 15 leden inschrijven om ons maximum aantal leden te bereiken!"

  Diana van Dijk, Club Allround Lochem
 • "Ik geef Hidden Profits de hoogste waardering!"

  Erik Kirchhoff, Kirchhoff Fysio
 • "Wij zijn nu zelfs 55 maanden achter elkaar geplust met leden!"

  Romano Morais, Healthy Fit Heemskerk
 • "Slechte leads bestaan niet, slechte verkopers helaas wel..."

  Tim van Lieshout, Medifit Healthclub en Meditfit's Milon Club
 • "Hidden Profits Marketing  heeft er voor gezorgd dat ik met een blij gevoel het 12,5 jarig jubileum heb kunnen vieren"

  Marian van Ast, Bodylifeplan Zwolle
 • "Wij konden het zelf niet geloven, maar door de vele leads hebben wij het nu tijdelijk stop moeten zetten"

  Jeremy Sabono, Mico Sport Roggel
 • "Dankzij Hidden Profits Marketing heeft Top Balance Heerlen sinds januari dit jaar al 33% omzet toename!"

  Dyon Voogt, Top Balance Heerlen
 • "Dankzij Hidden Profits hebben wij met Active Health Center Den Haag al vóór de zomervakantie onze jaardoelstelling gehaald!"

  Michel en Jeroen Zoutendijk, Active Health Center Den Haag
 • "Voor mijn directe concurrenten: niet doen!"

  Lars Friedrichs, Fit & Fun in Deventer
 • "Mijn boutique fitnessclub was binnen 1,5 jaar vol!"

  Erwin Korst, SX Sportsclub in Eindhoven
 • "Dit kun je niet zelf!"

  Robert Steijn, Your Life Sportsclub in Voorschoten
 • "Goede communicatie en goede online campagnes! "

  Kim Essink, Essink Sportcentrum in Eindhoven
 • "Eindelijk, beloftes worden meer dan waar gemaakt!"

  Hein Jan Bonnema, Palestra Sports in Amsterdam en Heiloo
 • "Nooit verwacht dat ik dit zou zeggen... Kan de campagne even uit wegens zo veel leads?"

  Rene Eleveld, Actioncenter Hoogland, Amersfoort
 • "De online leads, die ik nú ontvang, overtreffen al mijn verwachtingen"

  Gerben Bouwman, Sport Kerschoten in Apeldoorn
 • "De constante stroom leads brengt echt rust"

  Chris Liebregts, Fitness Hapert en Fitness Oirschot
 • ""In oktober 2015 al ons doel voor zomer 2016 behaald!""

  Herman Jongerius, Body Sports in Utrecht
 • "'Voor het eerst in ons bestaan in de zomer juist gegroeid!'"

  Ernst-jan Oudenampsen, Fitness & Fysiotherapie Sjàhto, Laren (GLD)
 • ""We groeien nu weer, tegen de stroom in!""

  Han de Hair, Gymnasion in Joure en InVorm Training in Hilversum
 • "Hidden Profits is voor een heel groot deel verantwoordelijk voor de snelle groei"

  Melvin Latour, Corpus Milon Clubs in Hengelo
 • "Hidden Profits gets business done!"

  Brigitte Sala, It's All Inn Sports in Alphen aan den Rijn
 • "Onmisbaar als je zelf niet over de juiste online marketing kennis en kunde beschikt"

  Martijn van der Pijl, Slim Bezig Milon Studio in Veldhoven
 • "Hidden Profits zorgt er voor, dat wij kunnen blijven groeien!"

  Robin Giessen, Poppink Sport in Emmen
 • "Sinds we met Facebook werken, is het ledental extra gegroeid!"

  Monique van Boxel, SAMM Bewegen en Voedingsadvies
 • "Meer leden? Hidden Profits weet ze wel te vinden!"

  Erik Puystiens, Equilibrium Wellness Center in Veltem-Beisem
 • "Hidden Profits levert een programma van zeer goede kwaliteit."

  Bas Jansen, P.H.C. Totaal Vitaal in Tilburg
 • "Nooit verwacht dat zoveel mensen zich mobiel aanmelden"

  Marco van Kooten, M&M The Next in Nijkerk
 • "Resultaat? Een omzetstijging van 15% in 1 jaar tijd!"

  Gert Bongers, Sportcentrum de Tuunte in Winterswijk
 • Zo boost je je studio ook ná januari

  Zo boost je je studio ook ná januari

  Staat 2018 bij jou als eigenaar van een studio ook in het teken van groei? Meer nieuwe leden genereren, bestaande leden nóg beter...

  Lees meer
 • De dramatische ondergang van Facebook?

  De dramatische ondergang van Facebook?

  Groot nieuws vanuit Facebook! Facebook gaat posts van bedrijven verder beperken in de tijdlijn van haar gebruikers. Is dit de dramat...

  Lees meer
Archief