Top 3 fitness marketing tips, vanuit het oogpunt van jouw doelgroep

Geplaatst op 09-09-2016

UPDATE: December 2023

'Marketing heeft geen enkel nut! Tenminste, als je het niet benadert vanuit het oogpunt van de klant.'

Wouter Cornelissen, mede-eigenaar en product director Hidden Profits Marketing

 

Tip 1 - Als je wilt dat ik jou zie, waarom ben je dan niet op de plek waar ik uithang?

Natuurlijk, als eigenaar of manager van een fitnesscentrum ben je gewend aan adverteren, flyers versturen en misschien wel posters plaatsen en email nieuwsbrieven versturen. Dat soort zaken zie ik wel vaker voorbij komen. Vooral van die grote fitnessketens, met veel gratis maanden en daarna spotgoedkoop sporten. Ik moet zeggen, ik zie ze de laatste paar jaar minder.

Nu ik het zo bedenk… dat komt omdat ik zelf meer tijd op mijn mobiel aan het kijken ben. Eigenlijk ben ik de hele tijd online. Tja, dat is het voordeel van een smartphone, online zijn wanneer ik wil. Als ik iets zoek ga ik naar Google, Bing of misschien Youtube. Als ik wil kletsen of gewoon lekker een beetje kijken, ga ik naar Facebook, Instagram en misschien wel Snapchat.

Ik besteed uren en uren online. Zelfs als ik af en toe ook nog eens tv kijk. Waarom ben je niet waar ik ben, als je wilt dat ik jou zie?
 

Tip 2 - Waarom zou ik naar jouw aanbod willen kijken?

Mooi, je bent dus nu hier bij mij in Facebook. En dan, met al mijn vrienden, familie, collega’s en andere connecties, zie je dat ik eigenlijk best druk ben. Druk met het op mijn tijdlijn scrollen. Checken wat andere mensen allemaal doen, vooral hun foto’s en videotjes kijken. En die liken, delen, commentaar op geven. Je weet wel. 

Misschien dat ik zelfs die grappige foto, die voedingstip of enorm inspirerende quote van jouw fitnesscentrum like. Misschien heb je zelfs mijn online sympathie en heb ik je pagina geliked. Maar omdat ik meer interactie heb met andere pagina’s, zie ik de posts op de jouwe eigenlijk nooit. Ik las laatst dat maar 7% van de post van like-pagina’s door de volgers gezien wordt. Dus daarom zie ik jouw social media posts haast nooit

Maar vertel me eens, waarom zou ik überhaupt naar jouw aanbod kijken? Het enige dat ik nodig heb is dat je mijn aandacht trekt. Daarna, als je mijn aandacht hebt, dat je mij laat zien hoe jouw aanbod een oplossing kan zijn voor mijn probleem. En tot slot dat je mij helpt de stap te zetten, die ik nodig heb. Dus een aanbod van ‘De 1e 2 maanden gratis!’ helpt mij niet bij mijn probleem op te lossen.

Een voorbeeld van aantrekkelijke marketing: HYROX in Nederland
 

Tip 3 - Wat zei je dat het doel van jouw website is?

Zo, daar ben ik dan. Je hebt me op één of andere manier op je advertentie in Facebook laten klikken. En mij zo op je website gekregen. Goed bezig. A small click for men, but a giant leap for fitness clubs!

Maar wacht, waar ben ik eigenlijk? Ik zie een enorme lijst met activiteiten en faciliteiten. Het duizelt me een beetje.Ook zie ik dat jullie fitness écht FUN vinden. Nou, al die dunne, sportieve mensen… Hoewel ik die foto’s ook denk te herkennen van de 2 fitnesscentra waar ik vroeger lid was. Het lijkt allemaal een beetje op een digitale folder, maar dan met filmpjes en foto’s en blije mensen. Ik krijg er keuzestress door. Ik weet niet waar ik moet beginnen.

Ik zie de bij veel fitnesscentra gebruikte ‘Wordt nu lid’ knop wel, maar denk dan alleen maar dat ‘wordt’ in dit geval zonder ’t’ is. En eerlijk, ik zie nog niet hóe je mijn probleem helpt oplossen. En waarom ik dan bij juist jouw fitnesscentrum moet starten en niet bij die grote goedkope keten.

Dus lid worden is voor mij nog echt een stap te ver. Als je me nou echt zou helpen, dan …
 

* Bonus Tip - Ik lees niet!

Oké, daar gaan we: ik lees niet! Ik lees al die lange lijsten met mogelijkheden niet. Ik lees die uitgebreide teksten op je website niet. Ik lees die uitleg van die aerobicslessen niet. Het zegt me toch allemaal niets, die lessen lijken allemaal op elkaar.

Maar ik lees wél de kopregels! En ik lees wél (en klik op) de knoppen die mijn probleem lijken te helpen oplossen. En als ik dan iets zie dat me aanspreekt, dan ben ik bereid op en tekstlink te klikken.

Reflectievraag:

Praat jij op je website en in je advertenties (als je al adverteert) over jezelf of over je toekomstige leden?

VUl nu dit formulier in om dat direct te helpen corrigeren. En zo direct meer leden te werven.

 

Auteur: Aernout Leezenberg

Gepubliceerd in Fit!Magazine september 2016

 

 

 

Relevante artikelen en pagina's

 

 • "Ik raad Hidden Profits zeker aan als fitness marketingbureau. Zij hebben geen moeite om kwalitatief goede leads te genereren!"

  Jan Willem Monhemius - Fitnessclub Heerenveen
 • "Na 2 jaar zoeken Hidden Profits tegengekomen; nemen enorm veel werk uit handen en levert ook nog eens super resultaten op"

  Marc Jansen van IJsselgym Deventer
 • "De doeltreffende aanpak van Hidden Profits heeft geleid tot een toename van potentiële klanten"

  Eric de Jong (CEO) & Peter Blommaert (Marketing Director), Enforce - Premium Personal Training keten
 • "Hidden Profits Marketing voor fitness is er geen betere marketing partner."

  William van Lent, oprichter en mede-eigenaar o.a. My35 keten
 • "Ik wilde een volle, drukke gym. En dankzij deze leads is mij dit ook gelukt!"

  Tim Droppert, VOLT45 (Delft)
 • "Wij werken met onze diverse fitnesscentra reeds jaren samen met HPM. Een aanrader!"

  Timmy Diependaele, On Line Fitness (België)
 • "Wat een geweldig systeem! Dit werkt echt zo vet!"

  Marian van Ast, Bodylifeplan Zwolle
 • "In eerste instantie een grote stap om te nemen als kleine studio. Maar uiteindelijk een ontzettend goede keuze gebleken!"

  Jeffrey Beijen, PUSH (PT & Small Group) en CrossFit Ngein (Nieuwegein)
 • "Hidden Profits is onmisbaar is voor de marketing van je fitnessbedrijf. Zij maken het verschil."

  Jochem Willemsen, Maas en Waal Fit in Beneden Leeuwen (healthclub)
 • "In 1e maand van de nieuwe Formule meteen het aantal ingeschreven leden verdubbeld! "

  Kevin Curiel, Sportingclub de Uitweg Rotterdam
 • "Voor mij als zelfstandige club de ideale combinatie die ik al sinds 2016 hanteer. Ook in crisistijden bewezen effectief."

  Richard Maatjes, Sportcentrum Coach Waalre
 • "Dankzij het partnership met Hidden Profits Marketing zijn mijn inmiddels 2 studio's zowel voor, tijdens als na de lockdown"

  Arjan van Eerten, FitUnity
 • "Ik werk ondertussen al 5 jaar met Hidden Profits samen. Zonder HP was ik nooit zo ver gekomen als waar ik nu sta!"

  Ingeborg Modde, Sweat Healthcenter Oostburg & Vlissingen (Boutique Circle Clubs)
 • "Top organisatie! Hidden Profits luistert goed naar de behoefte van de klant. Ik heb zelf inspraak in de campagnes"

  Bob van Nisselrooy, Fit District in Gennep (healthclub) & Fit District LIVE (online trainingsplatform)
 • "Hidden Profits levert een programma van zeer goede kwaliteit."

  Bas Jansen, P.H.C. Totaal Vitaal in Tilburg
 • "We hebben nu al 36 nieuwe leden in de 1e 3 weken van onze samenwerking. Alle lessen zitten vol! "

  Roy Liefting, Liefting Fit Personal Training in Uitgeest
 • "Gouden formule! De helft van onze nieuwe klanten komen uit de leads van Hidden Profits Marketing"

  Rutger Fahrner, Healthclub Prolife
 • "Hidden Profits Marketing geeft me heel veel rust als ondernemer. We groeien maandelijks en zitten bijna vol!"

  Remon van Loon, Aad van Loon Sport Barendrecht
 • "Aantoonbaar meer inschrijvingen door de GROEI formule!"

  Daniel Buth, Algemeen Manager LifeCity & OosterGym
 • "De constante stroom leads brengt echt rust"

  Chris Liebregts, Fitness Hapert en Fitness Oirschot
 • "Gisteren 8 proeftrainingen gegeven. En alle 8 als lid ingeschreven. 100% score, super!"

  Tom van Dooren, fit20 in Weert
 • "Hidden Profits Marketing  heeft er voor gezorgd dat ik met een blij gevoel het 12,5 jarig jubileum heb kunnen vieren"

  Marian van Ast, Bodylifeplan Zwolle
 • "Stop de lopende campagnes, wij zitten he-le-maal vol!"

  Gert Bongers, GetFit35 (keten)
 • "We moeten op dit moment nog maar 15 leden inschrijven om ons maximum aantal leden te bereiken!"

  Diana van Dijk, Club Allround Lochem
 • "We hebben nu 1000 betalende leden!!! We zijn super tevreden en lopen flink voor op ons doel! Mag de campagne 20 dagen stop?"

  Jo van Nevel, Okinawa Aalter
 • "Potentiële klanten op een presenteerblaadje, wat wil een ondernemer nog meer?"

  Gerri Douw, Yoga under Construction 
 • "Net 1 week officieel geopend. We zijn al break-even en zitten al op de helft van ons doel van nieuwe leden dit jaar!"

  Diana van Dijk, Bodytec Lochem
 • "Helemaal top dat lead connect systeem en afspraken online in plannen. We gaan voor goud!"

  Marco van Kooten, M&M the Next Nijkerk
 • "We waren eerst sceptisch, maar nu... ga in zee met Hidden Profits!"

  Diana Snellenberg-Hielckert, FysioFit in Enschede
 • "Wat een professionele organisatie, komen altijd met oplossingen! Grote organisatie maar korte lijnen; dat waardeer ik zeer."

  Astrid Witte, Witteborg Sport in Opende provincie Groningen (groepslessen diverse locaties)
 • ""We groeien nu weer, tegen de stroom in!""

  Han de Hair, Gymnasion in Joure en InVorm Training in Hilversum
 • "Dit hadden we al veel eerder moeten hebben! Super tool!"

  William Bouman, Sport & Fitness Geldermalsen
 • "Ik geef Hidden Profits de hoogste waardering!"

  Erik Kirchhoff, Kirchhoff Fysio
 • Kleine privé trainingsruimte, de fitnesstrend die nu lijkt door te zetten

  Kleine privé trainingsruimte, de fitnesstrend die nu lijkt door te zetten

  Elk jaar verschijnen er weer nieuwe lijstjes met fitnesstrends. Daar zie je dan elk jaar weer een kleine verschuiving van bijvoorbeeld&nb...

  Lees meer
 • Plan2024, In 7 stappen naar gezonde winst

  Plan2024, In 7 stappen naar gezonde winst

  Via social media en email krijg ik regelmatig de vraag van fitnessondernemers of ik m.b.t. ledenwerving iets kan betekenen voor hun fitne...

  Lees meer
Archief

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.